Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Acum ori niciodată!

24.03.2018
Share Button
Venim, cu toții la Marea Adunară Centenară care este ultima șansă de a trăi în libertate.
Unii ar putea afirma că sunt categoric, că trebuie să dăm dovadă de pragmatism și Unirea va veni pe neprins de veste. Nu cred în asemenea vorbe.
Să medităm asupra existenței noastre de 27 de ani ca stat pretins independent. Nu vi se pare că toate s-au întâmplat pe neprins de veste?
Independența am declarat-o după ce Ucraina a mers împotriva voinței președintelui SUA, George Bush, senior care încerca să convingă Kievul că nu e momentul să declare că vrea să fie liberă de Rusia.
În timpul conflictului de pe Nistru parlamentului de la Chișinău nu i-a ajuns putere de voință, cu ”șașlâcarii”agrarieni, să ceară Unirea cu România din cauza agresiunii rusești. Până și CNN a arătat tancul cu drapelul Rusiei care survola podul ce unește Tiraspolul cu Tighina.
Acum, după ce Putin a obținut ultimul său mandat, Karasin, adjunctul ministrului rus de externe, vine la Chișinău și ne sfidează – vrea federalizarea R. Moldova astfel ca armata rusă să rămână pe veci în Trasnsnistria, iar Dodon marioneta lor.
Există un individ care a declarat, la plecarea fracțiunii PL din parlament că Unirea nu va avea loc niciodată. El se pronunță pentru limba moldovenească, deși știe că e română, vrea națiune civică moldovenească de sorgintea rusească.
Suntem atât de dominați de forțe antinaționale, încât și Maia Sandu a înțeles că nu există altă soluție decât Unirea.
Mâine în PMAN, Marea Adunare Centenară va vota Actul Unirii. Va fi cel de-al doilea document de importanță națională după declarația de independență.
Mâine numărul celor care vor Unirea se va majora cu minimum 20 de procente. Deci, procesul firesc trebuie să se producă ACUM, în condițiile în care DODON și PUTIN vor ca el să nu aibă loc niciodată.
Doar prin momente nedemocratice, prin presiuni la care asistăm zilnic poate fi instaurată dictatura dodonistă. Minorităților trebuie să li se spună ”de sus” că între moldovean și român, limba moldovenească și limba română e o sinonimie absoluta.
Rostiind o pledoarie în Comisia de Relații Externe a Senatului S.U.A. anterioară preluării mandatului, Secretarul de stat, Warren Chirtopher, care nu a fost alarmist, a avertizat că ”dacă nu găsim o cale pentru ca diferite grupări etnice să poată trăi împreună într-o țară,vom avea cinci mii de țări, în locul celor o sută și ceva de acum”.
Share Button