Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

(Română) Noi învățăm lecțiile masacrului de la Fântâna Albă?

01.04.2018
Share Button

Извините, этот техт доступен только в “Română”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Astăzi soldații ruși au spart cu baionetele corpurile romanilor care au mai rămas neîmpușcați de grănicerii ruși. Vroiau să treacă hotarul la frați...
La începutul anului 1941, NKVD a lansat zvonuri potrivit cărora sovieticii ar fi permis trecerea graniței în România. Drept urmare, la 1 aprilie, 1941 un grup mare de oameni din mai multe sate de pe valea Siretului (Pătrăuții-de-Sus, Pătrăuții-de-Jos, Cupca, Corcești, Suceveni, toate din Bucovina), purtând în față un steag alb și însemne religioase (icoane, prapuri și cruci din cetină), a format o coloană pașnică de peste 3.000 de persoane, și s-a îndreptat spre noua graniță sovieto-română. În poiana Varnița, la circa 3 km de granița română, grănicerii sovietici i-au somat să se oprească. După ce coloana a ignorat somația, sovieticii au tras în plin cu mitraliere, încontinuu, secerându-i. Supraviețuitorii au fost urmăriți de cavaleriști și spintecați cu sabia.
Admit că, fiind ocupați cu probleme cotidiene, nu vă interesați de asemenea subiecte. Admit că unor așa numiți luptători împotriva oligarhatului de la Chișinău le vine sângele în cap, gândindu-se la scopurile ascunse ale stăpânilor.
Cred că e timpul să-i eliminăm din rândurile noastre pentru simplul fapt că nu ne vor binele. Că nu spun în electorala nouă pentru municipiu ca avem neiove de un primar unionist, care va declara chisinauienilor: Noi vrem Unirea care VA TRASFORMA CHISINAUL DINTTR-UN ORAȘ GUBERNIE IN CAPITALĂ EUROPEANĂ AUTENTICĂ.
Aceasta ne-o cer victimele de la Fântâna Albă, asta ne-o cere demnitatea de om.
Ocupația rusească de după 1940 a rușilor trebuie să fie o lecție pentru cei care vehiculează teoria națiunii civice moldovenești. Această ocupație nu a încetat nici în zilele noastre, când 11 procente din teritoriul R.Moldova sunt sub stăpânirea rusească.
Mă miră faptul că politicieni, gen M.Sandu, A. Năstase, R. Usatâi, I.Dodon au încercat să mintă un popor și să-l întoarcă din parcursul său european, bucurându-se la Jurnal TV că liderul PL, Mihai Ghimpu, Corina Fusu, au fost agresați de elementele secesioniste din Transnistria, aduse în fața parlamentului de către un individ macabru – consilier al mai multor șefi de stat pe nume Șova, acum consilierul lui Dodon dupa ce a fost la Voronin.
Motivul acestor elemente care nu au fost identificate nici până astăzi de către regim e clar. Ei, această guvernare vrea să reducă la tăcere Partidul Liberal, vrea ca Chimpu să cedeze și astfel ei să instaureze cu Dodon și Usatâi blocada rusească asupra dezvoltării UE, a consolidării ei in Sud-Estul Europei.
Nimeni nu a scos în evidență această idee care demult trebuia să fie acreditata în societate, iar PL să aibă în sondaje mult mai mult decât Dodon. Dimpotrivă, totul a fost îndreptat împotriva lui Chirtoacă, împotriva mea, împotriva lui Ghimpu. Lucrurile pot reveni in albia lor fireasca pe 20 mai.
Îl auzim pe Dodon vorbind despre un nou front n.k.v.d.-ist și nu-l luăm în serios. Acest individ având tancurile rusești și munițiile din armata 14-e rusă este gata de o provocare armată, de un război local, care va degenera în unul mondial. Acesta va fi meritul lui Dodon. El este perfect conștient de consecințe. Acesta nu are suflet și nici mamă care predă limba română la Sadoca, localitate în care statul român a reparat grădinița, iar Dodon a tipărit foi volante de miliarde de lei înfierându-i pe români.
Retorica lui Dodon este una n.k.v.d.-istă. El vrea să spargă cu baioneta oamenii care vor fugi de frica rușilor în România. Nu trebuie să va mai spun care e motivul – el în consideră ”lepădături”.
Poate e timpul sa ne trezim și să nu mai credem în povești cu zmei cu atat mai mult, cu cat președintele Trup se întâlnește cu liderii țărilor Baltice pentru a discuta probleme de securitate. Noi când mergem la Trump. Întreabrea este pentru dl Iohannis care umblă cu reuniunea în buzunar.
Share Button