Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

(Română) Iurie Chirinciuc: pentru recapitalizarea celor trei bănci ar fi necesare circa 33 de miliarde de lei

06.02.2023
Share Button

Извините, этот техт доступен только в “Румынский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

„Pentru recapitalizarea celor trei bănci ar fi necesare circa 33 de miliarde de lei”, a declarat Europei Libere deputatul liberal Iurie Chirinciuc, singurul liberal care a făcut parte din comisia parlamentară de anchetă care s-a ocupat de situația sistemului bancar, în special de Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. 

Raportul comisiei a fost discutat marți în plenul parlamentului, cu ușile închise, decizie criticată de liberali și socialiști. Chirinciuc, nemuțumit de modul cum a funcționat comisia parlamentară de anchetă, și-a prezentat marți propriile concluzii. 

Cifra de 33 de miliarde de lei necesară pentru recapitalizarea celor trei bănci se bazează pe estimările experților Bancii Nationale, a mai spus Chirinciuc în interviul pentru Europa Liberă. „O mare parte a banilor au plecat spre firmele afiliate lui Ilan Shor”, și nu există „voința politică” pentru ca acești bani sa fie returnați, a mai spus deputatul liberal.

sursa: Europa Liberă
Share Button