Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

(Română) ÎNTORS CU COADA ÎNTRE VINE DE LA BERLIN, DODON A TĂCUT MÂLC

15.03.2018
Share Button

Извините, этот техт доступен только в “Română”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dodon care a pupat clanța de la biroul doamnei Merkel se face a nu vedea un deziderat ferm al doamnei Merkel în noul său mandat: Un nou început pentru Europa!
După cum era de așteptat, Dodon nu a comentat refuzul doamnei Merkel de a-l primi, deși s-a lăudat că vor avea o întrevedere.
Întors cu coada între vine de la Berlin, Dodon a tăcut mâlc, exact ca în cazul semnării cetățenilor din Sadova, localitate sa de baștină, a Actului Unirii.
Nu a putut să tacă, însă, după ce Angela Merkel a fost aleasă Cancelar. I-a expediat un mesaj din care a eliminat cu premeditare UE.
”Am ferma convingere că, prin avansarea contactelor politice bilaterale, parteneriatul dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germania va deveni şi mai consistent, reflectând în totalitate sarcinile ambiţioase de dezvoltare ale ambelor noastre țări la etapa actuală.”
Lăsăm pe conștiința lui Dodon cel incompetent această frază trântită din podul reședinței de la Condrița. Numai un președinte agramat se poate exprima astfel cu atât mai mult, cu cât Dodon nu participă, ci împiedică pe toate căile posibile realizarea sarcinilor ” ambiţioase de dezvoltare ale ambelor noastre țări la etapa actuală.”
Dacă, cel puțin, consilierii lui Dodon se interesau de preocupările doamnei Merkel, ar fi aflat că ea a declarat într-un discurs istoric rostit în faţa Bundestagului, că ''Avem nevoie de un nou început pentru Europa''. Astfel Merkel a lăsat clar să se înţeleagă că viitorul UE va fi prioritatea viitorului ei mandat de cancelar.
De ce Dodon nu se referă la UE, la Parteneriatul Estic?  Motivele sunt două:
1. Pentru a nu-l supăra pe Vladimir Putin care vede R.Moldova în sfera de influență rusă;
2. Deoarece el speră cu disperare că va obține victoria în scrutinul general din 2018 și să bage R.Moldova în Uniuneai Eurasiatică;
Nu cred că cineva va lua în seamă acest ”delict” diplomatic al lui Dodon. El a început să se agite, convingându-se, pe zi ce trece, că mișcarea unionistă e în putere să reediteze performanța germană. Pe aceasta Dodon o cunoaște și se cutremură, gândindu-se la ea. Ea a fost parafrazată de Dorin Chirtoacă. Suna așa: Dacă nemții au luat cu asalt Zidul Berlinului, noi vom lua cu asalt Prutul!?
Share Button