Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

(Română) Deputatul Nikiforciuk calcă prin străchini încercând să denigreze PL , dar și pe Mihai Ghimpu

29.09.2018
Share Button

După prima zi a ședințelor parlamentului, PL a adus probe concrete că nu va renunța la sloganul ”Uniți pentru Unire”, că va face tot ce-i stă în putință pentru a-i consolida pe românii basarabeni ca națiune politică, una capabilă să demonstreze că e stăpână în casa neamului nostru.
Debutul a fost atât de” tare”,, încât , deputatul Nikiforciuc, fiind invitat la televiziunea de partid ”Publika” a avut impertinența să declare că, fiind președinte interimar, Mihai zGhimpu nu a vorbit despre limba română, despre Unirea cu România.
Acum, însă, nitam-nisam, vrea ca fracțiunea majoritară să conștientizeze că vectorul european nu poate fi introdus în Constituție fără a înveșnici în ea denumirea corectă a limbii noastre care este și va fi ROMÂNĂ.
Că Nikiforciuc a spus ce a auzit în redutele nu tocmai informate și culte ale pd-iștilor e clar. Dar să stea alături de el, Ciurea, un individ cu pretenții de analist, să stea moderatoarea și să tacă, auzindu-l ce prostii îndrugă e inadmisibil.
Or, toată lumea știe că, fiind președinte interimar, Mihai Ghimpu a dispus să fie elaborat textul unei noi Constituții pe care partenerii din Alianță nu l-au discutat barem. Textul se află în biblioteca parlamentului și, deci, Nikiforciuk se poate documenta pentru a se convinge că denumirea corectă a limbii, plus vectorul european, integrarea în UE prin România, sunt principalele modificări de ordin politic, ele fiind în măsură să ne redea verticalitatea ca neam românesc, stăpân pe acest pământ de secole.
Ghimpu a fost cât se poate de laconic. A declarat că în Constituție trebuie să fie introdusă modificarea cu atât mai mult, cu cât și Curtea Constituțională a declarat că română este denumirea corectă a limbii de stat, ea urmând să fie introdusă în Constituție.
Demersul liberalilor a fost de bun augur. Și deputații PLDM au declarat că nu vor accepta introducerea în legea fundamentală a vectorului european, dacă nu este modificat articolul 13.
Până și Leancă a estimat că denumirea corectă a limbii este română și că nu ar avea nimic de obiectat dacă s-ar pune la vot. Ar fi ”pentru”.
Obiecțiile lui Ghimpu nu s-au oprit aici. El i-a făcut cu ou și cu oțet pe cei trei de la vârf, care pretind că nu au știut nimic despre extrădarea cetățeniilor turci. A venit cu precizări – sis-ul este obligat, în fiecare dimineață, să informeze conducerea de vârf ce s-a întâmplat și care sunt posibilele evoluții în stat.

Nu se putea ca trădarea națională să fi fost omisă din rapoarte. In atare situații zboară capete. Deci ,totul a fost cusut cu ață albă. Interesul a fost cu totul altul așa după cum a spus Voronin : Unul a vrut să-și repare președinția, iar altul să-și edifice altceva din pasa turcilor. Erdogan știe să cumpere și să se consolideze într-o regiune în care prima vioară trebuie să fie România, țara noastră..
Care a fost răspunsul lui Candu? El a pus la vot, știind rezultatele. Deci, a dorit sa țină sub șapte lacăte adevărul. Nu a vrut ca poporul să fie participant nemijlocit la discuții. Poate să înconjoare parlamentul și să ceară neîntârziat sancționarea drastică a celor care au orchestrat izolarea R.Moldova pe plan internațional.
Un ultim argument din care conchidem că PL are drept obiectiv numai Unirea e faptul că fracțiunea PL nu a delegat reprezentanți în comisia ce va participa la lucrările adunării interparlamentare – Ucraina, Georgia, R.Moldova.
Ghimpu și aici a fost corect. Noi, ca parte a României, avem nevoie de un statut special. Cu Georgia și Ucraina, state ce ne sunt prietene trebuie să avem relații excelente, dar avem un alt parcurs. Noi trebuie să fim admiți în UE până la Nistru, iar Transnistria să fie declarată zonă ocupată de Rusia.
În concluzie, totul e clar. Pe 1 decembrie, de ziua Marii Uniri, PL va schimba în mod democratic conducerea. Dar nu va renunța la dezideratul național – Unirea. Toți trebuie să ne regăsim aici. Trebuie să o facem acum, căci mâine poate fi extrem de târziu.
Putin a adoptat politica ocupării Europei ca în jocul de cărți. Aici bate cu asul său- gazele – o țară. Mâine – alta. R.Moldova e prima pe agenda lui dictatorială. Prin urmare soarta e în propriile mâini. S-ar putea ca nu toți să fie liberali. Dar nici unul dintre noi, cei care ne zicem români sau moldoveni nu trebuie să uite că viitorul copiilor noștri e într-o UE fără Rusia, un stat terorist după cum au estimat oficialii NATO. Noi doar nu dorim ca să creștem copii, carne de tun pentru armata rusă?!.

Share Button