Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

(Română) Adevărul îi doare pe șovinii care se visează stăpâni pe pământul românesc din stânga Prutului.

31.01.2018
Share Button

Извините, этот техт доступен только в “Română”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.Un site dodonist, ramificație a războiului hibrid, purtat de Rusia împotriva R.Moldova, se arată scandalizat de faptul că cer repunerea limbii române în drepturi la ea acasă, că militez pentru bilingvismul româno-ucrainean, rus, etc., și eliminarea limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică.
Instrumentele propagandistice ale celui care e preș la Kremlin, nu ezită să mă denigreze, deși dosarul meu se află la Curtea de Apel și eu aștept rezolvarea lui pozitivă sau să apelez la CEDO.
Ce nu le place, așadar?
Indivizii respectivi ar trebuie să știe că Centrala Electrică Moldoveneacă de la Cuciurgan, uzina metalurgică de la Râbnița, fabricile de confecții din Tiraspol, fabrica de mătăsuri din Tighina ca să enumer doar câteva, au fost botezate de către Kremlin șantiere de șoc unionale.
Dar aici erau scoși să lucreze prin directivă de partid doar basarabenii. Dodon și lingăii
lui ar trebui să afle din istoria adevărata că prețioșilor specialiști din Rusia, muncitorilor de la Ural li se construiau apartamente, iar moldovenii angajați să lucreze la aceste unități trăiau în gazdă și cămine.
Așa echitate le place celor care au uitat să plece acasă după ce ne-au eliberat, după ce au infectat pământurile R.Moldva cu chimicale pentru ca să exportăm cât mai mult în Rusia, iar pe mesele noastre să rămână doar pâinea neagra.
Indivizii cărora nu le place adevărul visează la timpurile când stăteam câte patru ore după un kilogram de parizer, când copiii visau ciocolatele… Toate ar fi trebuit să ajungă, dar vedeți bine, noi trebuia să respectăm fratele mai mare, să-i dăm și bucățica de la gura copiilor.
Culmea, acum secesioniștii care vor să ne introducă trei sau patru limbi de stat și le-au însușit din pasa lui Lucinschi, Filat, etc, care le-au permis să privatizeze ceea ce nu le aparține.
În principiu, nu acord atenție unor asemenea op-uri de proastă calitate. Dar de această data am ținut să dau replica, deoarece Dodon și alții ca el, tatăl lui politic, Voronin, bunăoară, vor umbla cu limba rusă, cu povestea fratelui mai mare prin sate și vor zăpăci bătrânii, promițându-le că dacă-i votează, R.Moldova va intra în Uniunea Eurasiatică astfel ca rușii să transforme aceste trei palme de pământ într-o enclavă, Kaliningrad 2, și să amenințe de aici securitatea Balcanilor și a întregii Europe.
Se impune, deci, cât mai urgent să abandonăm CSI-ul un avorton politic, care nu a avut nimic de spus când secesioniștii au atentat la independența R.Molodva, ale cărui hotărâi sunt doar pe hârtie ori în favoarea rușilor. E timpul să vedem că prin asemenea posturi de televiziune ca MIR, prin agențiile de știri Interfax rușii continuă războiul informațional împotriva ex-republicilor sovietice.
Însuși faptul că Vladimir Putin va fi ales președinte de către o majoritate agresivă în ziua în care a cotropit Crimeea trebuie să dea de gândit.
E timpul ca prin eforturi comune, dar nu prin vorbe, să eliminăm dodonismul din R.Moldova dacă ținem să fim europeni cu actele în regulă. Ne salvează numai Unirea cu țara! Uniți pentru Unire!
Share Button