Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

„Prostia are o măsură – dodonul!”

19.10.2021
Share Button

Intelectualitatea din Republica Moldova a avut mereu un cuvânt greu de spus, iar prezența lor la lansarea în cursa electorală a lui Mihai Ghimpu are o semnificație notorie. Ei își doresc cu orice preț ca hotarul de pe Prut să dispară, iar acum, au înțeles cine este candidatul care merită cel mai mare sprijin, acesta fiind cel al Partidului Liberal. Mă mir că sunt mulți dintre cei care privesc sceptic acest lucru și își doresc cu orice preț să meargă alături de Rusia. Atunci mă întreb, acești oameni sesizează pe ce planetă trăiesc, sau nu se pot trata de sindromul Stockholm. Dar ce să fie de mirare, dacă moldovenii sunt campioni la toate, mai ales la prostii. Acum au șansa unică de a intra în cartea recordurilor, după ce a fost inventată unitatea de măsurare a prostiei, aceasta fiind dodonul.


Trebuie să fii îngust la minte ca să nu observi care sunt beneficiile pe care le vor avea cetățenii Republicii Moldova, odată ce ne vom uni cu țara mamă România. Dacă la Chișinău, produsul intern brut pe cap de locuitor constituie 1.900$, atunci în România este de 10.000 $. Dacă în R. Moldova salariul mediu este de 5.050 lei, în România acesta constituie 13.400 lei. Pensia minimă este de 1.165 lei, iar în România este de 4.660 lei. Și astea sunt doar câteva exemple.


De ce nu vrea Dodon binele cetățenilor Republicii Moldova și de ce trâmbițează că-i va pedepsi aspru pe cei care sun unioniști și își doresc cu orice preț unirea? Pentru că asta i-au dictat finanțatorii săi de la Moscova, care nu vor să piardă controlul în regiune, iar cetățenii Republicii Moldova să nu mai prospere și să fie mai departe slugile unui nou imperiu sovietic, care se dorește creat de către Moscova. Nu trebuie să-i permitem acestui individ să-și bată joc de valorile, tradițiile și cultura noastră românească, iar la scrutinul din 30 octombrie să-l taxăm dur, și, de ce nu să-l trimitem acolo unde îi este locul, adică la Moscova.


Revenind la antetul acestui mesaj, acum este important ca oricând să ne unim forțele și să arătăm lumii întregi că ne dorim să revenim acasă, în România. Iar suportul pe care ni-l oferă și clasicii noștri basarabeni ca Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Tudor Ungureanu, Maria Stoianov sau Vali Boghean nu trebuie ignorat. Mesajele lor atât din versuri, poeme sau cântece, trebuie să ajungă la inima fiecărui român din stânga Prutului. Iar restul vorbelor, sloganelor electorale și promisiunilor deșarte trebuie ignorate. E suficient câte am îndurat timp de 25 de ani, iar acum a venit timpul să ne deșteptăm. Așa că să-i lăsăm pe dodoni să inventeze tot felul de prostii, pentru că altă menire pe acest pământ nu au, iar noi să mergem cu pieptul înainte și cu capul sus spre Marea Unire!

Share Button