Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Ne-au furat, ne-au trădat, e timpul să facem dreptate!

19.05.2015
Share Button
Discursul deputatului Iurie Chirinciuc, la lansarea în campanie a candidaților PL, la funcțiile de consilieri și primari din raionul Fălești.

Stimați membri ai echipei Partidului Liberal din Fălești, dragi concetățeni,

Mă simt onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră, în această perioadă foarte grea pentru Republica Moldova. 

Anume indiferența și pasivitatea cetățenilor a continuat să alimenteze fărădelegile făcute de cei care sau aflat la putere, dea-lungul celor 25 de ani de tranziție. Ne fură de 25 de ani! Gata, este timpul să facem dreptate!
Am fost membru al Comisie de anchetă pentru elucidarea furtului de la cele trei bănci (BEM, BS și UB) și pot să vă spun că așa cum ne-au furat ai noștri nu există precedente similare în istorie și cu acest furt putem intra în cartea recordurilor Guiness. 

Mulți dintre noi nici nu-și pot imagina ce înseamnă aceste miliarde furate. Pot să vă dau doar un simplu exemplu: cu acești bani se puteau construi toate drumurile naționale din Republica Moldova sau am fi putut plăti salarii și pensii duble pentru o perioadă, de cel puțin, de 5 ani de zile.

Cum poți spune alegătorilor că îți dorești integrarea Republicii Moldova în U.E. și cu 3 zile înainte de alegeri să furi miliarde?

Stimați cetățeni, la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, ați votat un parcurs european al Republicii Moldova. Din păcate, fideli acestui drum au rămas doar membrii Partidului Liberal. De aceea, în prezent, PCRM, PLDM și PD, fac eforturi considerabile pentru ca să murdărească și să discrediteze completamente ideea integrării europene a Republicii Moldova.

Stimați liberali, este timpul să ne luăm destinul în mâini și să nu mai fim indiferenți față de tot ce se întâmplă în jurul nostru. 

Dacă alegătorii germani sau francezi ar fi fost trădați, furați, mințiți așa cum ne-au trădat PD și PLDM, ar fi ieșit cu toții, a doua zi, în stradă.

PL a fost, și rămâne, singurul partid care spune adevărul, este singura forță politică care nu și-a trădat cetățenii, și care este capabilă să aducă, Republica Moldova, în marea familie europeană.

Membrii Partidului Liberal, vor ca în Republica Moldova, oamenii să aibă aceleași standarde de viață ca și în U.E. Noi vrem ca tinerii să aibă un viitor acasă, iar pensionarii să îmbătrânească frumos și cu demnitate. 

Noi știm că acest obiectiv este realizabil, dar avem nevoie de suportul dumneavoastră. Nu este suficient să ne dorim integrarea europeană, a venit timpul să și luptăm pentru viitorul nostru european! De aceea acum ca niciodată singura soluție este să mergem de la ușă, la ușă, de la poartă, la poartă, să explicăm cetățenilor tot ce se întâmplă și că adevărul este de partea noastră. 

Toți cei care ne-am adunat astăzi în fața monumentului lui Mihai Eminescu suntem apostolii dreptății. Ca niște apostoli, va trebui să răspândim adevărul și să facem dreptate. Și precum cei 12 apostoli au reușit să răspândească evanghelia, astfel, încât creștinismul să fie cea mai răspândită religie, tot așa și noi cei care ne aflăm astăzi aici putem să aducem schimbarea, în localitățile și în viața noastră.

Partidul Liberal rămâne a fi singurul partid din Republica Moldova care nu și-a trădat alegătorii. Suntem singurii care am fost și vom rămâne sinceri și de aceea avem dreptul moral să luptăm pentru dreptate. Or, dreptatea nu poate veni de la cei care ne-au mințit, de la cei care s-au îmbogățit pe spatele nostru, pentru că ei și-au agonisit averi pe nedrept și astăzi nu mai sunt capabili să facă reforme. 

Dreptatea noastră, înseamnă pentru ei, ani grei de pușcărie! 

Suntem în toiul campaniei electorale, în această campanie, avem doua zile negre în istoria poporului nostru, ieri, de 16 mai am comemorat, prin inaugurarea crucii libertății, anexarea Basarabie de către Rusia Țaristă din 1812, iar la 28 iunie, atunci când urmează să comemorăm ocupația sovietică din 1940, sper că vom ieși învingători cu cei mai mulți primari și consilieri, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. 

Cu acest prilej, ași vrea să mă adresezi concetățenilor noștri ucraineni, ruși, găgăuzi – Partidul Liberal nu este împotriva Rusiei sau a rușilor, PL este împotriva politicii de ocupație duse de Kremlin. Destinul nostru este ca, indiferent de naționalitate, împreună să trăim bine, la noi acasă.

În această campanie, mesajul ”dreptății” trebuie să ajungă la fiecare cetățean, toți cei, care cu adevărate își doresc dreptate să se alăture echipei noastre, pentru ca împreună să demonstrăm că nu suntem ostaticii actualei guvernări! Noi suntem cetățenii Republicii Moldova, suntem cei pe spatele cărora ei s-au îmbogățit determinând cetățenii să trăiască în mizerie și sărăcie. 

PL nu dorește guvernanți bogați și cetățeni săraci, PL dorește ca cetățenii să fie stăpâni la ei acasă! 

Ne-au furat, ne-au trădat, e timpul să facem dreptate!
Share Button