Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Jafurile secolului continuă!

06.02.2023
Share Button
În data de, 01.04.2015, în cadrul ședinței Comisiei Economie Buget și Finanțe au fost discutate problemele cu care se confruntă Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule.

A devenit deja o obișnuință ca atunci când este vorba despre un subiect ce poartă amprenta unei infracțiuni economice de proporții, presa să fie invitată să părăsească sala.

Țin să vă comunic, stimați compatrioți, că furturile de amploare continuă! După BEM, Banca Socială și Unibank a venit rândul BNAA.

În data de 15 Ianuarie 2015, director BNAA devine domnul Mihai Manole. În calitate de administrator domnul Manole a inițiat procedura de înregistrare, la bancă a noilor specimene de semnătură.

Cu toate că domnul Manole este director BNAA, cu toate actele în regulă, băncile Moldinconbank și Moldova – Agroindbank, bănci la care BNAA deținea cea mai mare parte a fondurilor sale, i-a refuzat înregistrarea specimenelor de semnătură.

În același timp, administrația celor două bănci autorizează în perioada 20 - 24 februarie 2015 efectuarea operațiunilor de cumpărare-vânzare a valutei de către fostul vicedirector al BNAA Pinciuc Oleksandr.

Țin să menționez că acest Pinciuc a fost numit în funcția de vicedirector de către Eugeniu Garabagiu, persoană care a asigurat interimatul la BNAA și care a angajat pe acest cetățean ucrainean cu scopul de a efectua delapidări de fonduri.

Recent am fost martorii altor delapidări de fonduri efectuate de aceiași regizori prin intermediul unor marionete.

Astfel, acest ucrainean Pinciuc, cu permis de ședere temporară la Tiraspol, este eliberat din funcție pe motiv că nu se prezintă la lucru și cu toate acestea, la câteva luni după eliberarea sa, și la 2 luni după alegerea de către Adunarea Generală a BNAA a noului director, ucraineanul reușește să efectueze tranzacții cu banii din conturile BNAA prejudiciind instituția cu aproximativ 7,5 milioane lei care se adaogă la prejudiciul de 500 000 efectuat anterior.

Și de parcă asta nu ar fi fost destul, Pinciuc semnează contracte de depozit pe banii din conturile BNAA de la Moldindconbank și MAIB. Deși dobânda de piață este de 13-15%, banii au fost depuși pentru o perioadă de 3 ani la o dobândă de 6-8%. Iar în cazul în care se reziliază contractul de depozit BNA va pierde 15% din valoarea sumei depozitate.

Nici asta nu e tot, banii care fac obiectul acestor contracte de depozit au fost gajați la o bancă din Germania. Astfel, și băncile sunt complici la acest furt. Pe de-o parte nu vor să accepte specimenele de semnături ale directorului nou, iar pe de altă parte semnează contracte cu o persoană care nu are nici un drept de a reprezenta BNAA-ul și mai și gajează banii care fac obiectul acestor contracte.

Cel mai grav este faptul că pentru a putea emite asigurări de tip Cartea Verde, BNAA trebuie să plaseze, în exterior o garanție financiară în valoare de 4 250 000 euro. În caz contrar Republica Moldova riscă să fie exclusă din sistemul internațional de asigurare Cartea Verde.

În conformitate cu legislația în vigoare, autovehiculele înmatriculate în  Moldova, nu pot trece frontiera RM fără o asigurare de tip cartea verde emisă în Republica Moldova. Astfel, dragi cetățeni mulțumită acelorași regizori care au devalizat cele trei bănci, continuă să se ruineze sistemul financiar al țării.

Nu-i destul că ne-au furat, acum vor să ne facă prizonieri, limitându-ne posibilitatea de a călători peste hotare cu mașinile înmatriculate în Republica Moldova.


Și în acest caz, toate instituțiile statului au fost informate, iar neimplicarea acestora se motivează prin lipsa pârghiilor legale, şi aici este evidentă amprenta modificărilor legislative inițiate de Oleg Reidman în 2005, modificări ce au condiționat fraude majore în sistemul financiar bancar din țară.

Astfel, dacă nici Procuratura Generală nu va interveni de urgență atunci cred că după 15.04.2015, cetățenii Republicii Moldova ar putea să nu mai poată ieși din țară cu mașinile proprii.
Share Button