Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Discursul de participare la evenimentul de lansare a proiectului „Suport şi asistenţă în domeniul aviaţiei civile pentru ţările din Parteneriatul Estic şi Asia Centrală”

06.02.2023
Share Button
Ţin să salut lansarea proiectului de „Suport şi asistenţă în domeniul aviaţiei civile, ţărilor din Parteneriatul Estic şi Asia Centrală”. Este un proiect foarte necesar pentru Republica Moldova şi în mod special pentru instituţia pe care o conduc, din motiv că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor este responsabil de politicile din domeniul aviaţiei civile, pe care le promovează, cu avizul pozitiv al Autorității Aeronautice Civile.

De la semnarea şi ratificarea de către Republica Moldova a Acordului privind  Spaţiul Aerian Comun, Republica Moldova a înregistrat un progres modest în transpunerea directivelor europene în legislația autohtonă. Prin modificările recente operate la legea Aviației Civile şi readucerea Autorității Aeronautice Civile în Subordinea MTID,  vom reuşi să consolidăm capacităţile instituţionale în vederea transpunerii cadrului normativ existent, iar acest proiect de suport, lansat astăzi, va fi un adevărat catalizator al acestui proces.

Finalitatea acestui proiect și a modificărilor operate de Parlamentul Republicii Moldova la Legea Aviaţiei Civile va fi, neapărat, resimţită şi de cetățeni prin servicii de  înaltă calitate, la preţuri mai mici  prestate în condiţii de securitate și siguranţă maximă. Odată realizat,  acest scop va asigura o mobilitate mai mare a ceățenilor, scurtând astfel, distanța dintre conaţionalii nostri care au plecat cu cei care au rămas acasă.

Țin să mulțumesc Agenției Europene de Siguranță Aeronautică și Direcotoratului General pentru mobilitate și Transport al Comisiei Europene pentru că au ales să lanseze acest proiect în Republica Moldova, or pentru noi, Aviația Civilă joacă un rol determinant pentru mobilitate și creștere economică.
Share Button