Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Cum este posibil ca bugetul deputaților să fie aprobat înaintea bugetului de stat?

06.02.2023
Share Button
Astăzi 08.04.2015 la ședința Comisiei Economie Buget și Finanțe a fost examinat proiectul legii bugetului Parlamentului pentru 2015.

Cât tupeu este în acești aleși ai poporului, care în loc să examineze, cu prioritate Proiectul Legii bugetului de  Stat pentru 2015 au venit, în Comisie cu inițiativa de a vota bugetul Parlamentului.


În aceste circumstanțe, nu am rezistat și am intervenit cu propunerea ca bugetul Parlamentului să fie aprobat numai după ce va fi discutat și eventual aprobat în Comisie bugetul de stat pentru anul 2015. Propunerea mea a fost susținută de toți membrii prezenți, cu excepția deputaților PD și PLDM.Astfel, am reușit să schimbăm prioritățile: mai întâi bugetul Republicii Moldova și doar după aceea bugetul Parlamentului.


Amânarea discuției bugetului de stat, în cadrul Comisiei mă face să cred că se planifică o examinare fulger a legii bugetului de stat pentru ca tot fulger să fie aprobat în Parlament.


Actualul proiect de lege al bugetului de stat este foarte important inclusiv pe motiv că se încearcă o creștere a presiunii asupra contribuabililor. În contextul unei contracții economice foarte probabile pentru anul 2015 și 2016, la bugetul de stat sunt planificate venituri și cheltuieli în creștere.


Tot în acest proiect de act legislativ trebuie să fie incluse și costurile deservirii datoriei publice pentru creditele de miliarde acordate prin Hotărârile de Guvern secrete, dar aceste costuri se vor ascunse de către membrii coaliției monstruoase și pot apare la rectificarea legii bugetului din toamnă.


Astfel, stimați cetățeni, PLDM, PD și PCRM vor să pună pe spatele contribuabililor poveri imense în timp ce ei vor continua să fure mai departe!
Share Button