Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Cine și de ce a început războiul împotriva lui Dorin Chirtoacă

06.02.2023
Share Button
Lucruri stranii se întâmplă, în ultimul timp, în Consiliul Municipal Chișinău. După anunțul consilierilor aleși pe lista blocului electoral „Platforma popular europeană – Iurie Leancă”, precum că părăsesc coaliția pro-europeană, a urmat o aliere deschisă a acestora cu partidele pro-Moscova, care și-a găsit expresia în votări comune, dar și în alte acțiuni relevante în acest context.

De fapt, anunțul consilierilor menționați, dar și acțiunile ulterioare au dat startul unui război nedeclarat împotriva Primarului general al municipiului Chișinău și a echipei liberale din CMC. Această ofensivă anti-Chirtoacă se vede cu ochiul liber și nu poare fi camuflată de declarațiile frumoase ale celor ce i-au dat startul precum că se iau decizii importante pentru capitală. Oare demiterile ilegale puse la cale de noua coaliție este în interesul sau spre binele capitalei? Desigur nu! Din contra, starea de haios, care se încearcă a se instaura la nivelul municipalității, încercarea de a paraliza activitatea subdiviziunilor Primăriei (inclusiv prin aceste demiteri ilegale) ne dau certitudinea că în rezultat au de suferit tot locuitorii capitalei.

Întâmplător sau nu, dar aceste lovituri aplicare Primarului și echipei liberale coincid în mod straniu cu ofensiva partidelor pro-rusești la nivelul întregii țări și care are drept scop tot instaurarea haosului. De asemenea, nu cred că este întâmplător nici faptul că evenimentele regretabile la care mă refer au loc pe fonul unei activizări fără precedent a socialiștilor, care, înarmați cu topoare și răngi, au pornit pe străzile capitalei și dărâmă tot ce nu le place, fără a le păsa de lege sau de drepturile unor oameni, unor agenți economici.

Prin urmare, mie nu mi se par deloc întâmplătoare lucrurile care se întâmplă. Mai degrabă, înclin să cred că evenimentele din CMC sunt parte a unui amplu scenariu de destabilizare a situației, regizorii căruia sunt în afara țării. Nu cred că voi greși dacă voi spune că, după ce au pierdut lupta la nivel central, forțele pro-Moscova s-au apucat să tulbure apele în municipiul Chișinău. În această situație, mă întreb și vă întreb: Cine și ale cui interese reprezintă în realitate în politica moldovenească?
Share Button