Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Socialiştii îşi bruiază propriul plan de sacrificare a RM

21.10.2016
Share Button
Deputatul socialist Ion Ceban ne-a demonstrat ieri o dată în plus că PSRM-ul lui Dodon e gata să sacrifice statul RM. Să-l bage definitiv sub influenţa Moscovei.

Într-o emisiune de dezbateri electorale, la care-şi promova şeful de partid, Ceban a evitat să răspundă dacă armata rusă din stânga Nistrului reprezintă un pericol pentru securitatea RM. Pentru Ceban prezenţa militară rusă în RM, inclusiv agresiunea lui Putin în Donbas sunt probleme inventate.

Când venea vorba să răspundă la întrebări ce ţin de securitatea RM, Ceban o întorcea în aşa fel, încât să ascundă obedienţa socialiştilor faţă de Moscova. Încerca stângaci să distragă atenţia chiar de la lipsa sa de cunoştinţe în domeniul securităţii naţionale.

Norocul socialiştilor că există problema miliardului furat la care fac trimitere chiar şi atunci când sunt întrebaţi cum îi cheamă. Ei nu găsesc de cuviinţă să propună „soluţia” pentru recuperarea banilor şi pedepsirea vinoveţilor. În schimb fac spumă la gură învinuindu-i de furt pe toţi cei care au reprezentat alianţele pro-europene de guvernare, fără a mai face diferenţă între ele. Accentuam într-o postare anterioară că furtul miliardului a început încă în perioada guvernării comuniste, iar Dodon în calitate de ministru al economiei şi Greceanîi în calitate de premier, au fost printre primii implicaţi.

Spuneam că socialiştii profită acum de problemele sociale şi economice din RM, încercând să distragă atenţia de la planurile sale urzite de Moscova. Pe undeva le reuşeşte chiar. Să ne întrebăm de exemplu, în ce măsură se mai mediatizează cazul finanţării ilegale a socialiştilor din Rusia. Investigaţia respectivului caz nu pare să mai aibă rezonanţă. Aşa cum nici planul Moscovei de federalizare a RM cu ajutorul lui Dodon, nu mai sună atât de vocal din gura socialiştilor. Din contră, aceştia încearcă să inducă în societate falsa idee că Dodon e văzut bine şi în est, şi în vest.

Altfel spus, raţiunilie electorale ale socialiştilor îi fac să se dezică de promovarea unor mesaje pe care le debitau odinioară, dar la care vor reveni imediat ce le va fi convenabil să demonstreze supuşenie stăpânului de la Moscova.

Dacă în această campanie electorală socialiştii ar spune ceea ce gândesc, Dodon ar trebui să se declare oficial trădător de stat.

Ar trebui să recunoască oficial că urmăreşte ca vectorul strategic al RM să-l decidă Moscova prin interpuşii săi de la Tiraspol şi că singura „soluţie” pentru atingerea acestui obiectiv e federalizarea RM. Ar trebui să spună că neutralitatea RM nu e respectată dacă are forţe militare străine pe teritoriul său fără acceptul autorităţilor constituţionale de la Chişinău.

Dodon va recunoaşte aceste lucruri dacă nu vom reuşi să-i potolim setea de a deveni mercenar rus cu acte în regulă în vârful puterii de la Chişinău.

 
Share Button